The Mauler

De flesta svenskar har nog hört talas om The Mauler. Hans riktiga namn är Alexander Gustafsson och han är idag en av de bästa MMA-utövarna – inte bara i Sverige, utan i världen. Han är född 1987 i Arboga och började träna MMA år 2006. Redan året därpå gick han sin första match och han har sedan 2009 tävlat i UFC, Ultimate Fighting Championship. Här har The Mauler haft stora framgångar och lyckats göra sig ett namn inom branschen. Han tävlar inom viktklassen lätt tungvikt där han numera klassas som en av de främsta. Läs vidare i denna artikel för att ta reda på mer om The Mauler.

The Maulers karriär

The Mauler har som sagt haft en fin karriär inom UFC. Han blev en given fighter för UFC efter att ha vunnit hela åtta matcher i rad och sex av dessa på knockout, vilket betyder att motståndaren blev knockad medvetslös. Sin första UFC-match gick han mot Jared Hamman och vann även här via knockout – redan i första ronden. Genom åren har The Mauler mött motståndare som Phil Davis och Thiago Silva, och år 2013 gick han en titelmatch mot Jon Jones men förlorade via domslut. Denna match har hyllats av många och fick bland annat vid World MMA Awards utmärkelsen Årets match.

The Maulers privatliv

Många har säkert hört talas om att The Mauler, eller Alexander Gustafsson som han faktiskt heter, hade det lite turbulent under ungdomsåren. Han dömdes bland annat flera gånger för misshandel mellan 2002 och 2006, ett av domsluten resulterade i att han dömdes till 15 månaders fängelse. Det var efter sin sista dom som The Mauler började utöva MMA och detta visade sig bli hans räddning. Han kom äntligen på rätt spår tack vare strukturen och disciplinen som träningen gav och i samma veva flyttade han även till Göteborg. År 2017 fick Alexander en dotter tillsammans med sin fästmö Moa. The Mauler har också jobbat mycket med olika spelbolag. Just nu är det mobilebet som gäller. Det är ju många andra stora profiler som gör samma sak. Jobbar med spelbolag.